Meny

villkor

ROT-avdrag

Skattereduktion ges bara för arbetskostnad. Material- och resekostnader i samband med husarbetet ger inte rätt till skattereduktion. Grundregeln för husarbete är att du ska bo i bostaden där arbetet utförs eller ha den som fritidsbostad.

För att du ska få skattereduktion för ROT-arbete krävs dessutom att du äger bostaden (småhus, bostadsrätt, eller ägarlägenhet) där ROT-arbetet utförs.

Skattereduktion för husarbeten (ROT) medges med 30 % på arbetskostnaden för husarbete men högst 50 000 kr per person och år.
Skattereduktion för hushållsarbeten (RUT) medges med 50 % på arbetskostnaden för hushållsarbete men högst 25 000 kr per person och år.

 

Skattereduktion för husarbete i förälders bostad

Du kan även få skattereduktion för arbete som utförs i dina föräldrars bostad förutsatt att du har betalat arbetet. För att du ska ha rätt till skattereduktion för ROT-arbete som utförs i dina föräldrars bostad krävs dessutom att du helt eller delvis äger den bostad som dina föräldrar bor i.

 

Vad räknas som husarbete?

Exempel på arbeten som räknas till husarbete:

- reparation och underhåll, ombyggnad, tillbyggnad (ROT-arbete)
- hushållsarbete som städning, klädvård, enklare trädgårdsarbete samt barnpassning och annan tillsyn (RUT-arbete)

Du hittar mer information om rot/rut avdrag på www.skatteverket.se

Jour

I största möjliga mån försöker vi erbjuda er som kunder jourverksamhet. Dock med förbehåll att vi som liten aktör inte alltid lyckas bemanna denna tjänst. Ni är alltid välkomna att kontakta oss.

Viktigt att veta för er som kunder är att det är relativt kostsamt att ringa ut oss efter ordinarie arbetstid. Jour är ENDAST till för brådskade situationer som potentiellt kan orsaka skada på er fastighet. På jourtid avhjälps endast det akuta och i många av fallen behöver vi återkomma på ordinarie arbetstid för att göra klart vårt arbete.

Jour debiteras i tre steg. Ev material tillkommer.

- Utryckningskostnad
- Arbetstid (minimum 2h)
- Avgift servicefordon

Ordinarie arbetstid: Mån-fre, 07-16

Tips och tricks:

Ska du lägga en siliconfog eller limma nya toaletten?

- Blanda diskmedel och vatten i en blomspruta och duscha fogen innan du “drar av”. Resultatet blir strålande!

 

Häll absolut inte ner stekfettet i vasken efter avslutad matlagning.

- Det stelnar och orsakar tillslut ett ordentligt avloppstopp.

 

Kalla radiatorer?

- Du har väl testat att lufta? Steg två är att demontera termostaten och undersöka om “stiftet” som nu blir synligt tåt ett röra in-ut om du pressar den lätt med tex en skiftnyckel. Har det fastnat i stängt läge hindrar det värmen från att cirkulera.

 

Alla har vi någon gång orsakat ett mindre stopp i toaletten efter avslutat ärende

- Släpper inte stoppet de närmsta minuterna kan du fylla en spann med vatten och hålla den så högt över huvudet du kan och i rask takt tippa i vattnet i toaletten. Kraften vatten får löser i det flesta fallen upp stoppet.

 

Tappar ditt värmesystem trycket?

- En vanlig orsak är läckande säkerhetsventil. En allt för frikostig påfyllning av ditt värmesystem förkortar livslängden då du tillför nytt syre som påskyndar korrosionen.

 

Ibland kan en gammal koppling du försöker lossa sitta som berget.

- Testa att dra åt den innan du försöker lossa den igen. Det brukar göra susen.

Top